In de dagen na de geboorte komt er veel op jullie af. Onze kraamzorg staat klaar om deze tijd zo fijn mogelijk te maken. We zijn er voor de praktische zaken, maar ook voor de emotionele ondersteuning die zo belangrijk is. Zo kunnen jullie je helemaal richten op de kleine momenten die later grote herinneringen worden.
Wij waken over de gezondheid van jou en je pasgeborene en zorgen voor een naadloze overgang naar het ouderschap. Maar wat Kraamzorg Şule echt uniek maakt, is ons persoonlijke aanpak. We staan klaar om ondersteuning te bieden wanneer je die het meest nodig hebt, of het nu gaat om advies over borstvoeding of eenvoudigweg een luisterend oor. Bij Kraamzorg Şule draait alles om één essentieel principe: het welzijn van jouw gezin tijdens deze bijzondere tijd en het leveren van topkwaliteit zorg.
Bij Kraamzorg Şule begrijpen we de emotionele en fysieke uitdagingen van het moederschap. Of je nu voor de eerste keer moeder wordt of al ervaring hebt, elke bevalling is uniek. Ons toegewijde team van kraamverzorgenden staat voor je klaar om je te ondersteunen. Want in deze periode draait alles om jou en je baby!
Het is cruciaal om de juiste kraamzorg in te schakelen. Of je nu je onderzoek hebt gedaan of advies hebt ingewonnen bij vrienden en familie, het kiezen van de juiste kraamzorg is essentieel. Bij Kraamzorg Şule kun je erop vertrouwen dat je in goede handen bent, waarbij jouw welzijn en dat van je baby altijd voorop staat.
Iedere familie is uniek. We luisteren goed naar wat jullie nodig hebben en passen onze zorg daarop aan.
Jullie kunnen altijd op ons rekenen, op elk uur van de dag, voor ondersteuning, geruststelling of gewoon een luisterend oor
Onze kraamverzorgers zijn niet alleen goed opgeleid, ze brengen ook een schat aan ervaring mee die jullie ten goede komt.
Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt ligt tussen de 24 uur en 80 uur, verdeeld over 8 dagen. Soms krijgt een gezin 10 dagen zorg. We bespreken dit met je tijdens het intakegesprek en geven je een indicatie van het aantal uren. Dit berekenen we met behulp van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Alle kraamzorgorganisaties, verloskundigen, zorgverzekeraars en huisartsen gebruiken dit om zorg op maat te kunnen leveren.
Het Landelijk Indicatie Protocol kraamzorg ( LIP) wordt gebruikt door verloskundigen, huisartsen, intakers, kraamzorgaanbieders en zorgverzekeraars. Met het protocol is er een scheiding ontstaan tussen partusassistentie en kraamzorg. Op medische gronden kan de verloskundige tot herindicatie van het aantal kraamzorguren besluiten.
Kraamzorg wordt verleend na de bevalling, gericht op de behoeften van de moeder en de pasgeboren baby. Deze zorg ondersteunt het herstelproces van de moeder, houdt de gezondheid van de baby in de gaten en biedt begeleiding aan het gezin in de periode na de bevalling. Het doel van kraamzorg is om zowel moeder als baby een gezonde start te geven en hierbij ondersteuning te bieden bij borstvoeding, babyverzorging en huishoudelijke taken.
Kraamzorg Sule biedt medische controles, ondersteuning bij borstvoeding, babyverzorging en begeleiding aan het gezin om moeder en baby na de bevalling te ondersteunen. Ons doel is om zowel moeder als baby een gezonde start te geven.
Gemiddeld wordt kraamzorg 49 uur verleend, verspreid over 8 dagen. Wettelijk heeft elke moeder recht op minimaal 24 uur kraamzorg. Het aantal uren wordt bepaald aan de hand van het LIP formulier. Met goedkeuring van de verloskundige kan deze periode verlengd worden tot 10 dagen en 80 uur.
Ons team biedt ondersteuning in het Nederlands, Turks, Bulgaars, Engels en Frans. Daarnaast respecteren wij culturele en religieuze waarden en vinden we het belangrijk om zorg te verlenen in een omgeving die aansluit bij de traditionele en religieuze gevoeligheden van het gezin. Zo bouwen we sterke communicatie met het gezin op en bieden we de best mogelijke ondersteuning in de periode na de bevalling.
U kunt zich vanaf de 12e week van de zwangerschap aanmelden. Vroege aanmelding helpt om uw kraamzorg soepel te organiseren. U kunt zich aanmelden via ons online formulier of telefonisch contact met ons opnemen. De aanmeldingsprocedure is eenvoudig en snel. Klik hier om het formulier in te vullen.
Ja, als u een geldige zorgverzekering in Nederland heeft, valt kraamzorg onder de basisverzekering. In sommige gevallen kan een eigen bijdrage per uur worden gevraagd. Als u een aanvullende verzekering heeft die deze bijdrage dekt, hoeft u mogelijk niet te betalen. Voor meer informatie raden we aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
De kraamverzorgster is een professionele specialist die verantwoordelijk is voor de zorg voor moeder en baby na de bevalling. Zij volgt de gezondheid van de moeder, biedt ondersteuning bij de verzorging van de baby en geeft daarnaast begeleiding bij zaken als borstvoeding.